HungryPlants

English Version
Cephalotus
Hungry Plants

Geen Open dagen 2020 

Dit jaar houden we geen open weekend i.v.m. de corona crisis

De Sarracenia collectie zijn gehuisvest in een grote kas, van 6,2 x 7,5 m. De venusvliegenvallen collectie in een kleine kas, en de winterharde Drosera zijn gehuisvest in een grote folietunnel, met de extra Sarracenia planten.  Een buiten moeras en vijver van 1,4 x 7,3 m heeft winterharde Sarracenia en inheemse zonnedauw planten. De sub-tropische Cephalotus en Drosera, overwinteren in een broeikas die vorstvrij gehouden wordt. Winterharde en inheemse vleesetende planten groeien buiten in een moerasbak. Tropische soorten zoals Nepenthes and Heliamphora, worden binnen onder lampen gekweekt in terraria.

Het is het altijd mogelijk om een afspraak te maken om de collectie te komen bezichtigen (met een persoon of gezin, niet groot groepen) en eventueel planten te kopen.


emailen naar keithwilson9(at)me.com voor een afspraak

Het adres is:
Bruggen 46,
5243 RB Rosmalen,
Nederland
Routebeschrijving

Zie ook:  Bruggen 46 op Google maps

Uit het noorden (vanaf Utrecht):
Neem op de A2 afslag Rosmalen en volg de borden naar Rosmalen (rechtsaf, na de afrit). Dan rechtdoor, op wat hieronder nog staat aangegeven als rotonde, maar recent is veranderd in een kruispunt met verkeerslichten. Rechtsaf bij de eerste rotonde en linksaf bij de tweede rotonde. Je bent nu op de Schoolstraat, die na enkele honderden meters Bruggen wordt. Volg deze weg ongeveer 1.5 km. Je rijdt een oude dijk op, aan de rand van het dorp. Bruggen 46 is een lange boerderij met een rood pannendak aan de linkerkant van de weg.

Uit het zuiden (vanaf Eindhoven/Tilburg):
Neem op de A2 afslag A59 richting Nijmegen en neem de tweede afslag (Maliskamp). Vanaf de afrit kom je op een rotonde, ga links richting Rosmalen. Bij de volgende rotonde rechtdoor, over het spoor langs het station en daarna de tweede straat rechts. Deze volgen tot je bij een T-splitsing niet meer verder kunt. Rechtsaf slaan (Bruggen) en deze weg volgen. Je rijdt een oude dijk op, aan de rand van het dorp. Bruggen 46 is een lange boerderij met een rood pannendak aan de linkerkant van de weg.

Uit het oosten (vanaf Oss/Nijmegen, niet op de kaart aangegeven):
Op de A59 vanuit Nijmegen, neem afslag 50 richting Kruisstraat. Op de T-splitsing na de afrit rechtsaf richting Kruisstraat. Bij de rotonde rechtdoor. Over het spoor, en dan bij het kruispunt linksaf. Deze weg volgen totdat je een dijk op gaat. Bruggen 46 is dan de eerste boerderij aan de rechterkant op de dijk. Voor het huis staat het bordje Rosmalen, gem. 's-Hertogenbosch.

Vanaf station Rosmalen (rechtsonder op de kaart) is het 15 minuten lopen. Treinen (stoptrein op de lijn Den Bosch-Nijmegen) rijden ieder half uur (op zondag overdag ieder uur).

Location map of Bruggen 46
Wij verzamelen geen wilde planten. Alle vermeerdering wordt kunstmatig gedaan door middel van splitsen, of via zaad van gekweekte planten.
Website gemaakt door Keith Wilson