HungryPlants

English Version
Cephalotus
Hungry Plants

Habitat

Bog Utrecht

Vleesetende planten kunnen zelfs hier in Nederland in het wild gevonden worden. Inheemse vleesetende planten in Nederland en Noord Europa zijn de rondbladige zonnedauw Drosera rotundifolia, de Love Nest zonnedauw, Drosera intermedia, en zeldzamer de Grote of Engelse zonnedauw en de Gewone butterwort, Pinguicula vulgaris. Deze planten kunnen gevonden worden in natte veengebieden met voedselarme grond, maar ze zijn moeilijk te vinden want Drosera rotundifolia is maar ongeveer 6 cm in diameter en de minder voorkomende Drosera anglica is tot 20 cm in diameter. De zonnedauwen groeien hard vanaf april. Ze maken kleine witte bloemetjes in de zomer, en en sterven af tot een rustknop in de winter. In Nederland kunnen ze worden gevonden in de enkele overgebleven veengebieden en in plaatsen zoals de Campina bij Boxtel. 

Je kunt vleesetende planten ook bewonderen in aangelegde habitats in oa de Botanische Tuinen van Amsterdam en Utrecht en in de Hortus Leiden.

 

Wij verzamelen geen wilde planten. Alle vermeerdering wordt kunstmatig gedaan door middel van splitsen, of via zaad van gekweekte planten.
Website gemaakt door Keith Wilson